По този начин завършва своето отворено писмо към миролюбеца, патриота-путинист и

...
По този начин завършва своето отворено писмо към миролюбеца, патриота-путинист и
Коментари Харесай

Станка Желева към Радев: Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Ще отговаряте пред бълга...

По този метод приключва своето отворено писмо към " миролюбеца ",  " патриота-путинист " и " президент-позор " Румен Радев дъщерята на Желю Желев - Станка Желева - в своя Facebook профил. Ето и цялата обява:

 

" Отворено писмо

До Миролюбеца и патриота-путинист

Ген. Румен Радев

Президент-позор

За Република България

 

 

Вие бяхте определен от българския народ, с цел да бъдете президент на всички българи, без значение къде се намират по света. За да ги обединявате и защитавате демокрацията, политическите, икономическите и културни национални ползи. Да бъдете поръчител за гражданския мир и развиване на България и консолидираното ѝ в европейското демократично семейство.

Вие сте определен, с цел да бъдете надпартиен посредник, да помагате в решаването на политически спорове в България, да постигате консенсус в различията на политическите паритии в името на политическата непоклатимост и мир в България. Да бъдете поръчител за работещо демократично държавно управление и работещ парламент.

 

Но каква е вашата действителна роля в българския политически живот?

 

Вие жестоко потъпквате националните ползи, Конституцията, всявате политически разкол, а вашите несъответстващи политически дейности и бездействия отдалечават България от демократична Европа и я хвърлят в интернационална изолираност. Насърчавате разпалването на невиждан българо-русофилски шовинизъм и последователно езикът на омразата става формален език в българския политически живот.

 

Къде сте вие, стожерът на гражданския мир и приемливост? Днес, раздирана от политически рецесии с вашето бездействащо подпомагане, страната ни се трансформира в инструмент на съветски имперски ползи. Руши се доверието на българите в демокрацията, европейските полезности и политическите институции. България се трансформира в обезсърчителен политически сътрудник, затънала в корупция и перманентна политическа рецесия.

 

Президентската институция, която в турболентните години на прехода беше поръчител за стабилността, демокрацията, гражданския мир и държавността в България, вие превърнахте в щаб- квартира на съветската « Специална интервенция » в България, Балканите и Европа под управлението на Елеонора Митрофанова.

 

В момента в Европа, единствено на няколкостотин километра от България се води война. Украйна - една самостоятелна европейска страна, е нападната от съветската тоталитарна империя. За малко повече от година стотици хиляди хора - бойци и мирни жители, починаха в една изцяло безсмислена война, почнала поради имперските упоритости на един самозабравил се деспот.

 

Бойните дейности в Украйна се водят от първия ден на войната, на територия където живеят над 300 000 етнически българи. Села и градчета, напълно или преобладаващо заселени с наши сънародници, биват унищожавани. Български учебни заведения и читалища, затваряни и разрушавани, българи избивани, измъчвани и наложително изселвани в Русия. На българите в окупираните от съветския агресор райони е неразрешено да приказват майчиния си език. Стотици български младежи се борят и умират като герои на страната на украинската войска, защитаващи правото си да живеят свободно и да приказват майчиния си български език.

 

Какво направихте вие, българският президент, за сънародниците ни в Украйна? Как защитихте българските национални ползи? Как подкрепихте нашите сънародници?Изпратихте ли военна и филантропична помощ за тях? Извикахте ли съветския дипломат, с цел да осъдите изрично експанзията на Русия? Връчихте ли протестна нота и поискахте ли неотложно преустановяване на военните дейности и изтегляното на Русия от Украйна? Внесохте ли искане за интернационално следствие и съд за военните закононарушения на Русия над етническите българи в Украйна?

 

Не, тъй като по този начин би постъпил всеки героичен президент на България.

 

Като същински долен човек, с цел да не вземете позиция за една изцяло голословна и непредизвикана военна експанзия, се обявихте за мир, нарекохте се «миротворец». Обявихте се срещу замесване на България във войната, с ясното схващане, че в деня, в който Русия нахлу в Украйна, тя разгласи война и на България, на Европа и на повече от 300 000 наши сънародници, бесарабски българи.

 

Като същински страхливец, наричайки се «миролюбец», скрихте вашата поддръжка за Русия в експанзията над Украйна. Като «миролюбец» отказахте да изпратите оръжие и военната помощ за Украйна, гласувана в Парламента, намерено потъпквайки Конституцията. и оставихте и нашите сънародници на произвола на ориста. Не отговорихте на откритите им писма и апели да осъдите агресора, да им помогнете, да ги отбраните. Да осъдите езика на омразата, проруския шовинизъм и брутални провокативни дейности на партия « Възраждане » и нейният фашизоиден водач Костадин Костадинов - опасност за демокрацията и европейското бъдеще на България.

 

Защо не осъдихте «демонстрациите за мир и неутралитет» с развятите флагове на съветския агресор?

 

И тъй като сте «миротворец» и не поискахте да вземете страна в този спор, неведнъж обществено демонстрирахте вашата непосредственост на значими национални събития и празнувания със скандалната Елеонора Митрофанова - дипломат на страната агресор, която при един президент, същински служител на България, от дълго време би била изгонена за многократните си, открити антибългарски и анти европейски провокации.

 

Като « миротворец » намерено застанахте против образуването на проевропейско, постоянно държавно управление, което има шансове най-сетне да бъде образувано с доста взаимни отстъпки. след двегодишна невиждана политическа рецесия, за която вие носите персонална отговорност. Впрегнахте цялата страна и персонално следените от вас служби за сигурност да торпилират образуването на постоянен Парламент и Правителство със старите способи на Държавна сигурност: дейни мероприятия, саботажи, противозаконни записи, провокации.

 

С какви пълномощия вашите марионетни държавни управления взимат решения за бъдещето на България и работят за съветските стопански и политически ползи както на Балканите, по този начин и в Европа?

 

Вашата позиция е чиста форма на национално изменничество. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.

 

Станка Желева Желева "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР